Haberler

Ankara'da Yaşam Alanı ve Kentsel Dönüşüm

Ankara'da Yaşam Alanı ve Kentsel Dönüşüm

Ankarada Yaşam Alanı ve Kentsel Dönüşüm

ANKARADA YAŞAM ALANI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM

Nüfusu 6 Milyon kişiye yaklaşan Başkent Ankara'da Gayrimenkul sektörü açısından büyük bir gelişme yaşanmakta.

Ankara'da marka değeri kazanmış firmalar Konut, Akıllı kent, Ofis, İş Merkezi, Avm projelerine her geçen gün bir yenisini ekleyerek,geniş yaşam alanına sahip, yenilikçi, doğa dostu projeleri Ankara halkına sunuyor.

Beytepe, Bağlıca,İncek, Çayyolu, Eryaman,bölgeleri yeni konut projeleri açısından öne çıkan bölgeler....
İnsanların şehir karmaşasından uzaklaşma isteği ,firmaların, kaliteli yeşil ve doğa dostu projeler sunması, Akıllı ev konsepti ,bu bölgelerin öne çıkmasının en büyük etkenlerinin başında yer almakta.

Örneğin; Çevre dostu çözümleriyle yeşil bina konseptini hayata geçiren Paladyum Beytepe, Başkent’in ilk çevreci konut projesi olarak başarılı bir ilke imza atmış bulunmakta.Bölgede inşa edilen diğer projelere bir göz atacak olursak, Akfen İncek Loft, Sinpaş İncek Life, ONS incek, Beytepe Restorium, Horizon Life, Mira Tower Beytepe ve İncek projelerinden birkaçı...

Emek ve Bahçelievler Kabuk Değiştiriyor...
Ankara'nın eski yerleşim bölgesi  Emek ve Bahçelievler'de  eski binalar revizyon ile kabuk değiştiriyor.Eski binaların yenilendiği iki emektar semtte son 9 ayda 129 apartman için yıkım ve inşaat izni alındı. Böylelikle Emek ve Bahçelievler eski popülerliğini kazanma şansı bulabilecek.

AVM Atağı...
İstanbul'un Nüfusu Ankara'dan fazla olmasına rağmen kişi başına düşen AVM oranının Ankara'da daha fazla olduğunu biliyor muydunuz?

Son dönemde hizmete açılan Next Level ve Taurus AVM haricinde inşaatları devam eden,300.000m2’lik inşaat alanında yapımı süren ,içinde kayak pistinin yer alacağı Nata Delta AVM ve Ankara Podium AVM ile Ankara'da AVM sayısı artış gösterecektir.

Ofis Projeleri...
Kızılay GOP gibi semtlerde  hizmet veren ofisler yerini teknolojik, doğa dostu, Akıllı ofis konseptinde inşa edilen yeni ofis projelerine devrediyor.Söğütözü-Konya Yolu hattı ve Eskişehir Yolu ofis projelerinde açık ara önde. Besa Kule, Protokol Ankara, Koç Kuleleri, Ege Plaza , Via Green ,Via Twins  konseptleri ile Ankara'da Ofis projelerinin çehresini değiştiriyorlar.

Eskişehir Yolu’nda Türkerler İnşaat tarafından rekor bir teklif ile TOKİ’den alınan 40 Bin m2’lik arsada, inşaat çalışmalarına başlanan Mahall Projesi; ofis, konut ve AVM konseptlerine ek olarak otel ve kültürel tesisler gibi unsurları da bünyesinde bulunduran büyük bir Karma Kullanım projesi.

Kentsel Dönüşüm Son Sürat Devam Ediyor...
Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm projesi, Toplu Konut projelerinin yanısıra Kuzey Yıldızı Rekreasyon alanında bulunan amfi tiyatro, restoranlar, kafeler, nikah salonu, spor merkezi, aile yaşam merkezi, gençlik merkezi, çocuk kulübü,70 tane hizmet binası, 2 bin 250 metrekare genişliğinde dev çocuk oyun alanı Ankaralı'lara yeni bir yaşam alanı sunmakta.

Yenimahalle Belediyesi, TOKİ ile işbirliği yaparak Macunköy, Şentepe Pamuklar ve Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirdi. Bu projeler sayesinde gecekonduların yerinde modern konutlar yükselmeye başladı.

Pamuklar Mahallesi, Yenimahalle Belediyesi’nin kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında eski görüntüsünden uzaklaşarak yepyeni bir çehreye büründü. Yıkılan gecekonduların yerine 422 modern konut inşa edildi.

Macunköy Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında da bölgeye 683 modern konut inşa edildi.Bin 92 gecekondunun yıkıldığı Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde de 3 bin 500 konut inşa ediliyor.  

Yakın zamanda protokolü imzalanan Sincan Belediyesi ve TOKİ işbirliği ile gerçekleşecek Sincan Kentsel Yenileme Projesinde ise “Saraycık ve Ulubatlı Hasan mahallelerinde toplam 5 milyon 265 bin metrekare alanda Kentsel Yenileme çalışması ve 11 bin 518 konut yapılması hedefleniyor.

TOKİ Ankara Konutları...
Toki, Ankara Altındağ Başpınar Toplu Konut Uygulaması çerçevesinde, toplam 338 adet konutu satışa sunmuş, Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 10 bin 841 konut inşa etmiştir.

Sözün özü Ankara'da Kamu projeleri ve özel sektör projeleri çıtayı yükseltiyor.Yakın zamanda inşa edilecek Konut, Ofis, AVM, Karma kullanım projelerinin tüm unsurları ile yeniliklere imza atan projeler olacağını söylemek yanlış olmaz.


Handan Asal Eser